Blog
Matras-startup hype op de Duitse online markt

Het succes van de online matras-startup in de Verenigde Staten maakt nu ook zijn weg richting Europa. Casper was het eerste no-nonsense matras dat online gekocht kon worden en in een pakket ter grootte van een kleine koelkast thuisbezorgd werd. Inmiddels zijn er in de Verenigde Staten al meerdere bedrijven die op deze manier matrassen verkopen en ook in Europa maakt de online matrassen-hype zijn intrede.

Concept

Het nieuwe concept draait om één type matras dat in verschillende maten beschikbaar is en direct uit de fabriek wordt geleverd. Hierdoor blijven de matrassen betaalbaar voor de consument maar het paradepaardje van dit concept is vooral dat je geen uren in een winkel kwijt bent op zoek naar hét perfecte matras, er is er tenslotte maar één. In de afgelopen twee jaar zijn er in de Verenigde Staten maar liefst dertien nieuwe matras startups als Casper bij gekomen. Daarmee vormen deze bedrijven inmiddels 2% tot 3% van de Amerikaanse matrassenmarkt.

Bruno & Matt

In Nederland en Duitsland zijn matrasmerken Bruno en Matt Sleeps inmiddels de strijd aan gegaan met de traditionele matrasverkoop. De twee bedrijven hanteren dezelfde verkoopmethode als Casper: online één type matras in verschillende maten aanbieden. Volgens Andreas en Felix, de oprichters van Bruno, is het zeer haalbaar om in de huidige Duitse markt 3500 matrassen per maand te verkopen. Dit gezien de marktomvang van tachtig miljoen mensen, die gemiddeld eens in de tien jaar een nieuw matras kopen. Van de 70.000 mensen die dan maandelijks een nieuw matras kopen, doet 95% dat op de traditionele manier. Bruno focust zich op de 5% die overblijft.

Alex

12 September, 2016
Share This