Blog
About You één van Europa’s snelstgroeiende start-ups

About You, in 2014 opgericht door moederbedrijf Otto, is op weg één van de snelstgroeiende start-ups  in de DACH-landen te worden. Het bedrijf dat nu zo’n 300 miljoen euro waard is, heeft in het afgelopen jaar de omzet verdrievoudigd.

Als het aan About You ligt blijft het hier niet bij. Het bedrijf is van plan om de omzet in het volgende jaar meer dan te verdubbelen, met als die in de honderd miljoen te laten lopen. De grote sprongen die About You nu al heeft gemaakt, maakt het  één van de snelstgroeiende start-ups van Europa.

Met dezelfde doelgroep en hetzelfde retourbeleid als Zalando,  lijkt het erop dat About You op weg is de marktleider niet ongestoord te laten. Het  klantenbestand van 1 miljoen gebruikers en een naamsbekendheid van meer dan 50% onder de doelgroep, zorgen ervoor dat  het bedrijf voor ligt op de verwachtingen die het had van dit jaar.

In dit grote succes heeft het bedrijf een aantal grote spelers achter zich weten te verzamelen. Onder andere de mediabedrijven SevenVentures en German Media Pool met RTL II maken onderdeel uit van de minderheidsaandeelhouders. De omzet van het bedrijf loopt ondertussen in de tientallen miljoenen. Met het geld van de grote groei wordt geïnvesteerd in activiteiten in Oostenrijk en Zwitserland, om daar de groei nog meer te versterken.

Alex

23 September, 2016
Share This