Blog
Mogelijke overname SoundCloud door Spotify

De Zweedse muziekdienst Spotify en Duitse concurrent SoundCloud, zouden in gesprek zijn over een mogelijke overname van SoundCloud. Volgens de Financial Times zijn de gesprekken in een vergevorderd stadium.

Over het waarom van de overname is nog niets bekend. Wel zal Spotify waarschijnlijk 1 miljard dollar, omgerekend zo’n 892 miljoen euro, voor de muziekdienst neer moeten tellen, mocht het echt tot een overeenkomst komen. Deze zomer werd al bekend dat de oprichters van SoundCloud het bedrijf voor dit bedrag wilden verkopen.

De onderhandelingen met Spotify zijn niet de eerste gesprekken die SoundCloud voert over een mogelijke overname. Een aantal jaar geleden was het bedrijf ook al in gesprek met Twitter. Dit liep toen stuk op een te hoge vraagprijs. Dit jaar investeerde Twitter wel 70 miljoen dollar, zo’n 62,4 miljoen euro in de dienst.

Naast het aanbieden van gratis geluidsfragmenten, heeft SoundCloud sinds een aantal maanden ook een betaalde muziekdienst. Hoeveel gebruikers deze heeft, is niet bekend. De betaalde diensten van Spotify worden door ongeveer veertig miljoen mensen gebruikt.

Alex

29 September, 2016
Share This