Blog
5 marktplaatsen voor B2B-verkoop in Duitsland

Starten in Duitsland kan aanvoelen als een sprong in het diepe. Er zijn veel erg veel mogelijkheden, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen waar te beginnen.

Start je direct een eigen webshop, of bekijk je je kansen op een Duitse online marktplaats? Eerder vertelden we al over de verschillende mogelijkheden die er zijn als het aankomt op online marktplaatsen in Duitsland. Amazon, eBay en Dawanda zijn mooie platformen om te starten met de verkoop van jouw product. Maar hoe zit dat dan met B2B verkoop? Daarvoor zijn er weer verschillende marktplaatsen die nuttig kunnen zijn. In dit artikel lichten we vijf B2B-opties kort toe.

Amazon Business

Na een succesvolle start in de Verenigde Staten, is Amazon Business sinds eind vorig jaar ook in Duitsland beschikbaar. De marktplaats richt zich in tegenstelling tot het originele platform op de zakelijke markt, waarbij het rekening houdt met de belangen van zowel startups als grote bedrijven. Als verkoper is het mogelijk om zelf de betaalmogelijkheden te bepalen die het beste bij het bedrijf past. Een ander voordeel is dat er premium verzending wordt toegepast wanneer de klant meer dan € 29 uitgeeft. Op de marktplaats zijn meer dan honderd miljoen producten te vinden.

Amazon Business

Wer liefert was

Het van origine Duitse bedrijf Wer liefert was, biedt plaats aan liefst 540.000 bedrijven en verkoopt maandelijks meer dan vijf miljoen producten. Hiermee is de marktplaats Europa’s grootste platform op het gebied van B2B producten en services. Wer liefert was biedt verschillende gebruikersprofielen die variëren in prijs. Deze zijn voornamelijk gebaseerd op de omgeving waarin jouw product zal worden aangeboden, beginnend van gratis, oplopend tot € 168.

Wer liefert was

Wucato

Wucato is een marktplaats die is gericht op kwaliteit, zowel voor producten als voor ondernemingen die zich aansluiten bij de marktplaats. Maar ook de klant moet kunnen aantonen dat deze een bedrijf bezit; een btw-nummer is daarom vereist.

Op de website van Wucato worden inmiddels meer dan 500.000 producten aangeboden, in 16 verschillende productcategorieën. Wat betreft de prijzen van de producten: deze heb je als leverancier zelf in de hand, waardoor er een raamovereenkomst tussen leverancier en klant kan worden afgesloten.

Wucato

Simple System

Simple System is sinds 2000 actief in Duitsland. De gesloten marktplaats richt zich op middelgrote tot grote ondernemingen en biedt een assortiment van rond de 20.000 producten. De producten die via Simple System verkocht worden zijn C-producten, waarbij leveranciers hun assortiment afgeven, Simple System de aanbieders en producten bundelt. Op deze manier ontstaat er een marktplaats waarbij de consument een centraal punt heeft voor de aanschaf van haar producten.

Simple System

Mercateo

Mercateo is in Nederland uiteraard ook een grote speler, maar mocht toch niet uitblijven in dit lijstje. De enorme marktplaats biedt ruimte aan meer dan 20 miljoen artikelen van zo’n 700 leveranciers en richt zich op middelgrote tot grote ondernemingen.

Mercateo

Zoals je ziet zijn er dus genoeg mogelijkheden om in Duitsland te starten met de verkoop van jouw product via een marktplaats. Ben je benieuwd geworden naar welke opties er nog meer zijn bij het starten in Duitsland? Download dan onze gratis white paper Starten in Duitsland.

Alex

13 April, 2017
Share This