Berlijn – Het Nederlandse bedrijf IXXI en Fingerspitzengefühl hebben de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt om IXXI voor te stellen aan de Duitse consument. Vanaf deze week verzorgt Fingerspitzengefühl alle online marketing activiteiten voor IXXI op de Duitse markt.

IXXI werd negen jaar geleden opgericht door drie vrienden in ’s-Hertogenbosch. Het merk geeft klanten de mogelijkheid met eigen foto’s wanddecoraties te ontwerpen voor thuis aan de muur. Ook verkoopt IXXI ontwerpen met illustraties van bijvoorbeeld Disney en Vincent van Gogh.

Volgende stap: Duitsland!
Ruud van den Akker, general manager van IXXI in Nederland, vertelt waarom het een logische stap is om met IXXI uit te breiden naar Duitsland. ‘Duitsers brengen net als Nederlanders veel tijd thuis door. De Duitse economie is bovendien sterk, en Duitse consumenten zijn gewend online spullen te bestellen. Wanddecoraties van IXXI worden ‘on demand’ verstuurd. Geografisch gezien is Duitsland voor ons daarom ook een logische stap. We willen niet dat het versturen van een IXXI weken in beslag neemt. Dit zal ook niet gebeuren als we vanuit Nederland een IXXI naar Duitsland versturen.’

Je thuisvoelen
Van den Akker zegt dat hij erg uitkijkt naar de ontwerpen die Duitse consumenten zelf gaan maken op de website van IXXI. ‘Het zou geweldig zijn als de Duitse consument de potentie van onze decoraties inziet. Een gepersonaliseerde decoratie in je huis, geeft een gevoel van comfort, een gevoel van thuis-zijn. We leven in een samenleving die veel van ons vraagt. Ik vind het daarom nodig dat we een sterk thuis-gevoel hebben als we thuis zijn. IXXI helpt daaraan mee.’

Reviews
‘Duitse en Nederlandse klanten hebben veel met elkaar gemeen’, gaat Van den Akker verder. ‘Duitse klanten zijn iets minder gevoelig voor impuls-aankopen. Ze willen bovendien meer reviews lezen van andere klanten voor ze op een koop overgaan. En de Duitse consument toont meer interesse voor gedetailleerde productomschrijvingen en informatie over het bedrijf zelf.


‘Toen we een paar maanden geleden bekeken of en hoe IXXI op de Duitse markt zou passen, werden we hier op kantoor meteen  enthousiast over het merk IXXI. We geloven dat IXXI een product levert waarvan Duitse consumenten snel zullen vinden dat ze het eigenlijk altijd hebben gemist in hun huis – zonder het te weten’, zegt Aydan Bahadir, country manager IXXI bij Fingerspitzengefühl.

Kwaliteit
‘Bij Fingerspitzengefühl vinden we kwaliteit en originaliteit van een product van groot belang. IXXI voldoet aan onze eisen, het sluit bovendien goed aan op onze portfolio. Zij geloven – net als wij – dat een langdurige samenwerking noodzakelijk is. We vinden het geweldig dat we vanaf nu met IXXI samenwerken’, zegt Radboud Langenhorst, managing director van Fingerspitzengefühl.

Benieuwd naar wat Fingerspitzengefühl voor jouw onderneming kan betekenen? Lees hier meer, of neem contact met ons op