Berlijn – Het Nederlandse regen- en fietskledingmerk AGU is vanaf nu ook online beschikbaar voor Duitse consumenten. Vanaf deze week verzorgt Fingerspitzengefühl alle online marketingactiviteiten voor het Nederlandse AGU op de Duitse markt.

Wie door Berlijn fietst – zoals wij hier bij Fingerspitzengefühl dagelijks op weg naar ons kantoor in Kreuzberg – kan het niet zijn ontgaan: in Duitsland is een fietsrevolutie gaande. Er fietsen steeds meer Duitsers naar hun werk, fietspaden worden aangelegd, deelfietsen staan op iedere straathoek en de fietspaden zijn tijdens forenzentijden bomvol.

De Alkmaarse Groothandels Unie, ofwel AGU – onder meer bekend van de fietskleding van de renners en schaatsers van het Jumbo-Visma team – heeft daarom de stap gezet naar Duitsland.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

#everydayriding 🚴‍♀️⁠⠀ Hallo! Dürfen wir uns vorstellen? Wir sind AGU Deutschland und freuen uns sehr, ab heute endlich auch auf Instagram vertreten zu sein. AGU ist ein holländlisches Unternehmen mit langjähriger Expertise im Bereich Fahrradbekleidung. Für uns ist Fahrradfahren viel mehr als nur ein Sport, oder ein Mittel um von A nach B zu kommen: Uns geht es dabei um das Lebensgefühl. ⁠⠀ ⁠⠀ ⁠⠀ #agu #everydayriding #WeGotYouCovered #cycling #bike #radsport #cyclinglifestyle #stlye #rennrad #sport #fitness #bicycle #lovecycling #cyclingpics #instacycling #outsideisfree #bikelife #ride #roadslikethese #roadbike #bikestagram #roadslikethese #cyclingwear #outdoor #rennsport

Ein Beitrag geteilt von AGU Deutschland (@agu.de) am

Een logische stap, zegt Björn Jeurissen, CEO van AGU. ‘Duitsland is de grootste markt in aantal verkochte nieuwe fietsen van Europa. Waar de Duitse auto voor kwaliteit staat, is dat de Nederlandse fietsindustrie in de fietsmarkt. Combineer dit met de ontwikkelingen dat fietsen steeds meer wordt gezien als oplossing voor vervoer in de stad en je kan maar een conclusie trekken: Duitsland is klaar voor AGU.’

Wie op de website van AGU kijkt, ziet dat het bedrijf zowel de stadsfietser als de (professionele) wielrenner bedient. ‘We bieden een slimme keuze voor elke ambitie, reis of doel. Wij gaan vanuit Nederland al vijftig jaar de strijd met de elementen aan. Duitsland wordt het eerste land dat we zo actief gaan benaderen, met Fingerspitzengefühl als partner. Het ligt voor de hand dat we in de toekomst specifiek voor de Duitse markt producten gaan ontwikkelen.’

Radboud Langenhorst, managing director van Fingerspitzengefühl, is blij met AGU als nieuwe partner. ‘Het is super om wederom een prachtig Nederlands merk met een enorme historie aan ons portfolio toe te voegen. Duitsland wordt meer en meer een fietsland, maar de afstanden woon- werk zijn vaak veel langer dan in Nederland dus er is baat bij goede fietskleding. De woorden degelijkheid en duurzaamheid hebben in Duitsland nog meer een positieve connotatie. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat AGU Duitsland gaat veroveren. Wij hebben er in ieder geval veel zin in!’

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Unsere Trikots kommen im Team Jumbo Visma sehr gut an. Die Jungs sind super zufrieden, habt ihr schon eines unserer Trikots getestet?

Ein Beitrag geteilt von AGU Deutschland (@agu.de) am

Voor welk AGU product gaan de Duitse consumenten hoe dan ook vallen, denkt Jeurissen? ‘De Trench Coat Long, een klassiek product in modieuze en moderne uitvoering. Die is in Nederland een succes omdat hij praktisch is maar tegelijk modieus. Ik denk dat Duitsland ook gaat vallen voor dit typische AGU product.’

Benieuwd naar wat Fingerspitzengefühl voor jouw onderneming kan betekenen? Lees hier meer, of neem contact met ons op